Skip to content

Zoom Rooms – een nieuw tijdperk in video conference land

Zoom Room | INTER4Collaboration

Het Amerikaanse bedrijf Zoom heeft het voor elkaar! Nog nooit heeft een organisatie dat gespecialiseerd is in video conference, in een dergelijk hoog tempo en kort tijdsbestek een positie als leider in de markt verovert. In slechts 6 jaar tijd heeft Zoom haar stempel gedrukt in de “high competitive market” van video collaboration en communication.

Het gerenommeerde onderzoeksinstituut Gartner heeft tijdens haar onderzoek in 2018, Zoom gewaardeerd met de titel ‘leider in de markt’.  Naast de powerhouses Microsoft en Cisco. Een prestatie om U tegen te zeggen!

ZOOM CEO Eric Yuan heeft tijdens zijn jaren bij Cisco waar hij als VIP engineer werkte, het door Cisco overgenomen label Webex naar een bijzonder hoog niveau getild. Daarnaast zag Eric als visionair van video conference, tijdig dat deze specialistische markt zich naar de Cloud zou begeven. En dat er één systeem moest komen waar ‘any time, any where at any device’ met hoofdletters werd geschreven. Het ongeloof en de twijfels bij de Cisco-top, leidde tot zijn vertrek. Al snel daarna werden de eerste regels code geschreven voor, naar wat nu blijkt, een top software product genaamd ZOOM.

#MeetHappy

De snelle opmars van de Zoom video collaboration en conference software, plus de hoge scores van klanttevredenheid hebben de basis gelegd voor een nieuwe hit. De Zoom Room. Het mantra “happy customers” werkt dus!

Maar wat maakt dit product nu zo bijzonder? Wat is de reden dat een bedrijf als UBER inmiddels al 1700 van deze conference rooms in gebruik heeft genomen? En dat in een verdringingsmarkt met veel bekende aanbieders.

De Zoom Room is een software product. Oftewel: “a software defined conference system”, zoals ze aan de andere kant van de oceaan zeggen. Veel systemen van hardware zoals Cisco Polycom, Lifesize en Cisco/Tandberg zijn gebouwd om een H323/Sip verbinding op te zetten met andere devices.

Vandaar dat je met deze systemen met een hoge kwaliteit van het ene apparaat (lees conference room) met het andere apparaat, waar ook ter wereld, contact kan maken. Later heeft men de software voor mobiele devices er als het ware tegenaan geplakt. Het kan, maar werkt niet optimaal.

Zoom heeft het anders aangepakt en het meteen als één systeem gebouwd. Met andere woorden: het maakt niet meer uit of je nu met een smartphone meedoet of in een conference room zit met één twee of drie schermen. Het is allemaal verweven tot één soepel werkend systeem.

Eenvoudig en wereldwijd

De ingenieuze Zoom Cloud regelt de verbindingen, plant de meetings en streamt all over the world. Het werkt gewoon altijd en is van zeer hoge kwaliteit. Geen inbel protocol vanuit je Conference Room. Gewoon software die de verbindingen tussen de apparaten regelt. Naast deze gouden Cloud combinatie heeft de Zoom Room ook nog een aantal hardware devices van de traditionele conference rooms – denk aan Audio converter – vervangen. Deze functionaliteiten zitten nu in de software.  

Kortom, de Zoom Room is een software product voor de nieuwe generatie conference rooms. Is multifunctioneel en tegen een veel lager tarief dan de traditionele systemen. Voor dit product heeft Zoom een speciaal software pakket ontwikkeld dat via een mini PC , NUC of mini Mac achter de schermen wordt geplaatst. De CEO proof (lees: gemakkelijker kan het niet) gratis App voor de tablet of iPad controller kan eenvoudig gedownload worden en je hebt alle functies en meeting planning via één simpel device zoals iPad of tablet direct tot je beschikking.

Samen met landelijke AV partners wordt dan de juiste hardware zoals schermen, een professionele camera, speakers en een microfoon toegevoegd. Je Zoom Room is nu klaar voor gebruik.

Draadloos

Tot slot valt ook op dat je in de Zoom Room weinig tot geen kabels ziet, een zogeheten “clean room”. Inderdaad, je hebt geen HDMI of VGA kabels nodig om je laptop aan te sluiten. Via de gepatenteerde proximity detection herkent de software direct dat je een gebruiker bent en kan je eenvoudig via share.zoom je laptop schermen live delen tijdens de meeting. De term less is more is hier zeker op zijn plaats.

De succesformule die Zoom Room is dé oplossing voor organisaties groot en klein die professioneel en ongestoord vanuit een room willen communiceren. Als individu,  in kleine groepen of met groepen van 15 mensen of meer. De Zoom Room regelt het allemaal met gemak en streamt in hoge kwaliteit. Een meeting organiseren en starten is kinderspel geworden en maakt het vergaderen een stuk persoonlijker en professioneler. Traditionele afstandsbedieningen verspreid over de tafel hebben plaatsgemaakt voor een tablet die je met een finger touch of zelfs met je stem kan bedienen. Gemak dient de mens.

Conclusie

Door deze ingenieuze combinatie van software en hardware is een nieuw tijdperk aangebroken in het landschap van video conference. Zoom loopt voorop en wil dat graag aan iedereen laten zien samen met haar geselecteerde AV partners. Zoom stelt organisaties in deze digitale wereld in staat om eenvoudig overal, altijd en vanaf elk device online samen te kunnen werken. Dat is de kracht van Zoom.

Meer weten over Zoom Rooms? Tijdens een live online meeting vertellen wij je er graag meer over.

Scroll To Top