Skip to content

Samenwerken met Zoom en Microsoft Teams

Samenwerken met Zoom en Microsoft Teams

De kracht van Zoom ligt in de integratie tussen diverse applicaties. Een uitstekend voorbeeld hiervan is het werken met Zoom binnen Microsoft Teams. Hierdoor ben je in staat om direct vanaf jouw favoriete Team jouw online meeting te starten. 

Best Office integration

Tijdens Microsoft Ignite in september 2018 heeft Microsoft de winnaars van de 2018 Office 365 App Awards bekend gemaakt. Microsoft Teams met Zoom integratie staat nu op de 3e plaats in de categorie Best Office Integration. Met 1 klik heb je al je applicaties in je eigen online werkplek beschikbaar.

Microsoft Teams met Zoom integratie is de app waarmee je super eenvoudig je professionele vergadering persoonlijk en interactief kunt maken. Via bot-commando’s kun je direct een Zoom vergadering starten of deelnemen aan een geplande vergadering.

De 5 eenvoudige stappen

Via de Zoom portal ga je naar het tabblad Integrations, hier selecteer je Microsoft Teams en vanuit hier kun je de configuratie starten:

stap 1

Zoom App downloaden via store

Nadat je deze stap genomen hebt ga je naar Microsoft Teams en kun je vanuit een nieuw te creëren team of een bestaand team, via het tabblad Apps, naar de Store:

stap 2

In de Store kun je de app Zoom Meetings selecteren en installeren:

stap 3

Je kunt gelijk aangeven in welk team je de Zoom app wilt gebruiken:

stap 4


Na de installatie kun je de Zoom chatbot in Teams gebruiken om vergaderingen te plannen, samen te voegen en vergaderingen te starten, rechtstreeks vanuit de Teams applicatie. Met de connect commando kun je je Team account verbinden met jouw Zoom account:

stap 5

#MeetHappy

Veel communicatieplatforms bieden een verscheidenheid aan basis services. Met Zoom en Teams samen beschik je over één compleet professioneel communicatieplatform dat aan al jouw behoeften kan voldoen.

Met de naadloze integratie in de Teams app kun je Teams gebruiken waarin het uitblinkt – chatten en 1-op-1 vergaderingen. Voor volledige functionaliteiten voor video gesprekken en vergaderingen, online trainingen en webinars voor professioneel online samenwerken en communicatie gebruik je Zoom. Hiermee creëer je een flinke uitbreiding met diverse functionaliteiten, naadloos opgenomen in bestaande workflows.

Vanaf het tweede kwartaal dit jaar biedt Zoom nieuwe integraties met Microsoft Teams aan. Je kan bijvoorbeeld Zoom-tabs toevoegen aan Teams, een agenda aanmaken, of meetings plannen.

Wil je meer weten over het succesvol inzetten van video communicatie, online samenwerken en communiceren? Of wil je hulp bij integreren van Zoom binnen je Office 365 | Teams omgeving?

Wij helpen je graag van start, naar implementatie tot en met training op basis van onze best-practices! Maak gebruik van onze Free Trial of vraag een gratis online demo aan!

Wilt u weten wat INTER4Collaboration voor uw organisatie kan betekenen?

Scroll To Top