Skip to content

Cultura Ede | online samenwerken met Zoom Room oplossing

Online samenwerken, communiceren en draadloos presenteren – is met Zoom een koud kunstje voor Cultura!

“Als gast van Cultura geven wij je graag een glimlach. We willen je ontroeren, inspireren en aangrijpen door een bijzondere klantbeleving te bieden”, benoemt Jochem Menting, Facilitair Coördinator bij Cultura. “En bij ons kom je vooral voor ontspanning”, beaamt collega Christien Veeneman, ICT Coördinator bij Cultura, enthousiast. “Wij staan voor leren, informeren en genieten door middel van Kunst & Cultuur.”

Cultura doet dat door in te spelen op de veranderende behoeftes en emoties van deze tijd. Een nieuwe moderne manier van kunst & cultuur tonen, maar vooral beleven. “En zo willen wij intern ook graag samenwerken. Niet alleen met onze directe collega’s maar ook met onze partners, en samenwerkingen op het vlak van informatie en advies, educatie en uitgaan en entertainment.”

| Hét centrum voor kunst en cultuur in de regio Ede

Cultuur is er voor iedereen. We bieden cultuur breed en laagdrempelig aan. Niet alleen in onze vestigingen en standplaatsen, maar ook door er te zijn in wijken, op scholen en op vele andere plekken. Door samen te werken met partners en focus op innovatie. Christien Veeneman, ICT coördinator bij Cultura, vertelt laaiend enthousiast over een fantastisch voorbeeld daarvan. De Cultura brochure is dit seizoen verrijkt met augmented reality (AR). Een techniek die onze brochure verrijkt met bewegende visuele informatie. Wanneer je onze gratis app Cultura Spot gebruikt kun je op een bijzondere manier meer over onze activiteiten ontdekken.

Cultura is: • Theater • Filmhuis • Bibliotheek • Cursussen voor beeldende kunst, musical, dans, muziek, fotografie en theater • Cultuureducatie op scholen • Galerie • Café • Evenementen

| Hoe Cultura en INTER samenwerken

Onze relatie met het team INTER is na een prettige kennismaking, gestart door elkaar te inspireren en delen van kennis op innovatief vlak. Wij willen graag partnership –  samenwerken met een partner die waarde toevoegt en projecten zodanig met ons uitvoert dat we daarna zelfredzaam zijn. Cultura heeft een eigen zelfstandig professioneel IT team en weet als geen ander hoe belangrijk de adoptie van nieuwe tools en technologieën is. Wat je omarmt moet bruikbaar zijn en niet alleen technisch kloppen. Hier vonden we de juiste match met het team van INTER.

| Een koud kunstje

Cultura deelt intern veel kennis, vergadert geregeld en heeft ook veel contact met bijvoorbeeld partners en docenten verspreid in het land. “Onze manier van presentaties geven en kennisdelen wilden we graag makkelijker en vooral draadloos. INTER heeft niet alleen op deze behoefte ingespeeld maar ook innovatie gebracht waarmee we nu een complete en flexibele oplossing voor draadloos presenteren en vergaderen en samenwerken op afstand hebben.”

“We hadden aanvankelijk geen video conferencing wens, maar met de uitgebreide functionaliteiten en gebruiksvriendelijkheid van dit platform hebben we nu een oplossing dat ons veel meer te bieden heeft. Nu kunnen we eenvoudig en persoonlijk met video vergaderingen kennisdelen en samenwerken met de docenten. Ook maken we graag gebruik van de krachtige Whiteboard functionaliteit. We ontdekken steeds meer toepassingen en mogelijkheden van onze nieuwe Zoom Room. Zo verkennen we momenteel het inzetten van de Digital Signage module van de oplossing.”

| Adoptie

“De nieuwe vergaderoplossing heeft 2 kanten”, merkt Christien op. “De diversiteit van de oplossing heeft als valkuil dat de gebruiker zich afvraagt – waar begin ik.”

Om het de gebruikers, die de oplossing gebruikersvriendelijk vinden qua user interface, nóg makkelijker te maken heeft Christien een scenario based uitleg gemaakt. INTER voorziet ons van alle nodige input en wij vertalen dit naar onze gebruikers.

“Wij zijn erg blij met de reactie en het veelvuldig gebruik van de oplossing door onze collega’s. De kwaliteit en het gemak van de oplossing werkt intern bijzonder aanstekelijk.”

Online samenwerken en videovergaderen brengt mensen dichtbij elkaar – zo wordt samenwerken minder tijdrovend en toch persoonlijk.

| Goed te weten: voordelen van de gekozen oplossing

  • De Zoom Room software biedt een complete oplossing voor video vergaderen, webinars, chatten en content delen, draadloos presenteren, Digital Signage en Room Booking module.
  • Een bestaande (vergader) ruimte pas je eenvoudig aan naar een moderne Meeting Room en daar waar mogelijk kun je bestaande hardware optimaal benutten
  • De oplossing is snel op te schalen. Heb je geen host functionaliteiten nodig, dan kun je met een gratis licentie deelnemen aan de live online meetings.
  • Heb je al bestaande video conference oplossingen? Deze integreren makkelijk met de Zoom software.
  • De applicatie biedt o.a. ook integratie met Office 365, Microsoft Outlook, Teams, Skype for Business, Google en nog veel meer.

Wilt u weten wat INTER4Collaboration voor uw organisatie kan betekenen?

Scroll To Top