Skip to content

Virtual Classroom

LEREN OP AFSTAND

Op zoek naar nieuwe manieren om lesstof aan te bieden aan je leerlingen of studenten? Wil je eigentijdse en interactieve toepassingen kunnen inzetten die de leerlingen en studenten betrokken houden en aantrekkelijker vinden?

Dan ontdek en ervaar de mogelijkheden die het online collaboration platform van Zoom voor Educatie biedt!

 

Top 5 kansen om je leerlingen of studenten nog beter te betrekken

1| Live online contact met andere klassen
Maak contact met andere klassen, niet alleen in jouw plaats, regio of provincie maar ook in andere landen! Samenwerkend leren en leren van en over leeftijdsgenoten in andere culturen kan een verrijkende ervaring zijn voor studenten. Ontmoet de wereld vanuit je klaslokaal of college zaal.

2| Lessen volgen op afstand
Leerlingen en studenten hoeven niet achter te blijven met huiswerk of studeren doordat ze ziek zijn of in een reizend gezin op groeien. Je kunt ze virtueel mee laten doen door het gebruik van live online video lessen of neem de les op die ze later terug kunnen kijken.

3| Geef les waar je ook bent
Lesgeven vanuit huis omdat je net niet fit genoeg bent om voor de klas of college zaal te staan is een welkom alternatief. Het vinden van een vervanger lukt vaak niet en meestal komt de les of college op dat moment te vervallen. Het inhalen van de les kost de leerkracht en student extra tijd en moeite. In plaats van je lesplan aanpassen kun je via Zoom vergaderfuncties zoals video-breakout-rooms een dynamische virtuele leeromgeving voor studenten creëren. De student heeft allen een laptop en/of mobiele telefoon nodig.

4| Vergroot ouderbetrokkenheid
School en studie gesprekken plannen via een online tool is de uitkomst voor leerkrachten en ouders. Als leerkracht geef je aan wanneer je beschikbaar bent en ouders kunnen zelf een geschikt moment uitkiezen en plannen. Je hoeft niet meer fysiek op school aanwezig te zijn en ouders kunnen online komen vanaf elke gewenste locatie. Je kunt de oplossing ook gebruiken voor het plannen van workshops, intake & inschrijfgesprekken.

5| Verken carrières
Geef studenten de mogelijkheid om enthousiasme voor hun toekomstige carrière te online te kunnen bespreken met professionals. Praat online met professionals over hun dagelijkse activiteiten, levensstijlen en opleiding/training.

Deze waardevolle manier van online netwerken kan je zelfs je eerste baan opleveren!

EDUCATIEPAKKET

Voor scholen of andere organisaties die zich met online leren, blended learning of leren op afstand bezig houden, hebben wij de juiste tools.

Met het Educatiepakket van ZOOM heb je een alles in één applicatie. Alle belangrijke functies voor online onderwijs aan groepen zijn voorhanden.

Met het Educatie pakket kunnen maar liefst 20(!)  docenten tegelijk, onbeperkt en los van elkaar online klassen inplannen, voorbereiden en live organiseren. Zo ook een online ouderavond op afstand.

Tevens kan je het pakket uitbreiden met vele gratis gebruikers, bijvoorbeeld studenten.

Het Educatiepakket is veilig en heeft alle (mobiele) functies die nodig zijn, waaronder een zeer geavanceerde chat module. Deze module biedt een veilige en nog meer geavanceerde oplossing dan Whats App.

Het pakket beschikt ook over gratis (video) bellen voor leerkrachten en studenten dan wel communicatie tussen studenten onderling.

Tevens de mogelijkheid om het gebruik van ZOOM te koppelen aan je eigen LMS (learning management systeem). Het is te veel om op te noemen. Tienduizenden scholen en universiteiten over de hele wereld gebruiken de Zoom Cloud communication software.

92% van de top universiteiten in de USA gebruiken dit programma.

We spreken je graag voor meer info of een live online demo.

MBO leerlingen, deelnemers en studenten in 2018
Voortgezet onderwijs leerlingen, deelnemers en studenten in 2018
Zieke leerlingen die thuis leren
Gemiddeld 5 - online- beeldschermen per huishouding
Scroll To Top